13 Kasım 2014 Perşembe

TEK BAŞINA BİR ECZA DEPOSU

SOĞAN  --  SARIMSAK





SAY SAY BİTMEZ BUNLARIN FAYDALARIN =)





-Sarmısak, kişinin bağışıklık sistemini güçlendirir. Antibiyotiklere benzer etkiler yaparak bedendeki enfeksiyonlara karşı savaşır. 
Nezle, grip, soğuk algınlığı, mide, bağırsak ve mantar iltihapları, virüs ve mantarların oluşturduğu enfeksiyonlarla savaşır.

•Balgam, idrar, safra ve Gaz söktürücüdür.

•İştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır.

•Kandaki kolesterolü düşürür: 
Yapılan araştırmalar, Günde iki diş sarımsak yiyen kişilerin kolesterol düzeyinde, 
kısa sürede %10'luk düşüşlerin olduğu gözlenmiştir.

•Bedenin kansere yakalanma riskini azaltır. Yapılan araştırmalarda sarmısak tüketen kişilerde,
 özellikle mide kanserine yakalanma tehlikesinin azaldığı belirlenmiştir.

•Sarmısak, kanı sulandırır ve kan dolaşımını hızlandırır.
Sarmısak, kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarını önler.

•Yüksek tansiyonu düşürür. Araştırmalar, makul düzeyde sarmısak alımının bile bu etkiyi sağladığını göstermektedir.

•Sarmısak, kan sekerinin düzeyini düşürür: Bu sayede bazı şeker hastalarına sarmısak yemenin 
iyi geldiği yapılan bilimsel araştırmalarla gözlenmiştir.

•Sarmısak kronik bronşiti önler, etkisini azaltır.

•Sarmısağın, afrodizyak (cinsel gücü artırıcı) etkileri bulunmaktadır.


GÜNDE 2 DİŞ SARIMSAK SAĞLINIZ İÇİN COK YARARLIDIR.




Türk mutfağında önemli yeri olan soğanın pek çok faydası vardır. 
Kuşkusuz her sebze ve meyvenin vücut için büyük faydası var, ancak soğan, nefes yollarını açma ve öksürüğü kesme      
özelliği olduğu için soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit için faydalıdır. 
Kanda bulunan şeker seviyesini ayarlayan etkilerinden dolayı şeker hastaları için de bulunmaz bir nimettir.

Mikrop öldürücü özelliği vardır. Vücuttaki ve kandaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar

Kan şekerini düşürür.

İdrar söktürür.

Yüksek tansiyonu düşürür.

Soğan, vücut direncini artırır. Bağırsak sistemini güçlendirir.

Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur.

A, B ve C vitaminleri içerir. Potasyum, magnezyum, kalsiyum, 

sodyum, iyot, fosfor ve kükürt minarelleri bakımından zengindir.

Mide asidini artırdığı için sindirimi kolaylaştırır.

Yaraların iyileşmesini kolaylaştırır.

Antibakteriyel etki sağlar.

Egzama, dolama gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.