11 Kasım 2014 Salı

PRATİK FIRINDA TAVUK

Beklemediğiniz bir misafir mi geldi?
Arkadasınız aradı sana geliyorum mu dedi?
Çok yoğun geçen bir günün sonunda eşinize çocuğunuza yemek mi yetistirmelisiniz?

Yemek yapmaktan pek anlamıyorum ama sevgılıme supriz yapıcam mı diyorsunuz 
O ZAMAN BU TARİF TAM SİZE GÖRE COK PRATİK FIRINDA TAVUK TARİFİ


Patates              4 adet
Soğan               1 adet
Sarımsak           2 diş
Domates           1 adet
Havuc               1 adet
Salça                1 çay kasığı
Yarım çay bardagı zeytinyağ




Yemeği yapmadan önce tavukları zeytinyağ, tuz, karabiber ile marine edin. Siz yemeği yaparken tavuklar da yumusasınlar. Malzemleri videodaki gibi halka halka doğrayın. Malzemeleri hazırlarken patatesleri tuzlu suda bekletmeyi unutmayın. 

Tüm malzemler hazırlandıktan sonra borcama ya da benim gibi borcama yağlı kağıt koyarak üzerine malzemeleri video da ki gibi dizin.

Sırasıyla önce patatesleri, tavukları, soğanları, havuçları ve en üste domatesleri dizin. Yarım çay bardağı zeytinyağına salcayı ilave edip karıstırın ve üzerine gezdirin. İki çorba kaşığı su gezdirin üzerine. Çift fanlı fırınınız varsa 180 derecede, tek fanlı fırınınız varsa 200 derecede 1 saat pişirin. İlk 15 dakikadan snra yemeğinizin üzerini folyoyla kapatın.



AFİYET OLSUUNN =))