18 Kasım 2014 Salı

Maydanoz

NEDEN MAYDANOZU BOL BOL TÜKETMELİYİZ ?


Maydanoz,  2.000 yıldır yetiştirilen ve kullanılan bir bitkidir.
Karaciğer dostudur.
Maydanozun, karaciğerin rahat çalışmasını sağlayan bir gücü vardır. 
Sağlıklı, güçlü bir karaciğer demek pürüzsüz sağlıklı bir cilt demektir !!!



Sağırlık, kulak enfeksiyonlarının giderilmesinde yardımcıdır.

Çürükleri önler.

Sindirim sistemini calıstırır.

Kansızlığı giderir.

İshal,safra taşı problemlerinde etkilidir.

Böcek ısırıklarını giderir.

Karaciğer tıkanıklığında çözüm sağlar.

Dişlerin güçlendirilmesini sağlar.

Kilo vermede etkilidir.

Antioksidandır.

Toksin atar.

Yüksek C vitamini içerir.

Felç ve kalp krizi riskini azaltmada yardımcıdır.

Nefesinizi ferahlatır.



Bu bitki şişkinlik, hazımsızlık ve adet bozukluklarını tedavi etmek için,  Antik Yunan ve Ayurveda tıbbında kullanılmıştır.

Yapraklar, kökler ve tohumlar olmak üzere bu bitkinin hemen hemen tüm parçaları tıbbi amaçlar için kullanılır.

Ayrıca genellikle tıbbi amaçlı kullanılanın İtalyan maydanozu olduğu gözlenmiştir.

Maydanozun düzenli tüketimi kan basıncını düşürür ve yüksek tansiyona bağlı olabilecek hastalıkların riskini azaltır.

Fazla su ve tuzun atılmasını sağlar. Mesanenin güçlendirilmesini sağlar
Böbrek taşlarını önler.

Damarlarındaki yapışkan kalıntıların erimesini sağlar bu da kan damarlarının temizliği için iyidir.
Kan damarlarının esnekliğini sağlamak için de iyidir.

Cinsel fonksiyonların arttırır. Ayrıca adet sorunlarını tedavi etmek 
için de kullanılır.

Özellikle kolon ve serviks kanserine neden olan anormal ve hızlı hücre bölünmesini önler. Maydanozda bulunan antioksidanlar ve flavonoidler de tümör ve kanserin gelişiminin önlenmesinde yararlıdır.