Margarin 1 paket
Vanilya 1 paket
Kabartma Tozu yarım paket
Yumurta 2 adet
Pudra Şekeri 1 su bardağı
Sıvı Yağ yarım su bardağı
Un 1 su bardağı
Nişasta 500 gr
Margarini öncede eritip soğutun.
Tatlı yaparken, yumurtaları oda sıcaklığına getirmeniz tatlının kıvamını tutturmanızı saglar :)
Malzemeleri videodaki gibi bir kapta birleştirin ve elinize yapışmicak kulak memesı kıvamına gelene dek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru küçük toplar halinde yuvarlayarak videodaki gibi tepsiye dizmeye baslayabilirsiniz :)
170 derece ısıtılmıs fırında 20 dk pişirin. Kızarmadan çıkartın.
Mısır Gevreği ( tusuz mısır gevreği olmasına dikkat edin )
-ben Bim'den alıyorum :) -
Çikolata 2 bitter 1 sütlü
Sıvı yağ yarım çay bardağı
Mısır gevreğini ezip ufalayın ve buyukce bir tepsiye yayın.
Çikolatayı sıvı yağ ile fotograflarda gördüğünüz gibi ben mari usulu eritin.
Çikolata iyice eridikten sonra fırından çıkan sıcak kurabiyeleri sırasıyla önce çikolataya iyice bulayın sonra mısır gevreğine bulayıp bir tepsiye soğuması için dizin.
ben bir kısmını çikolata ve mısır gevreğine bulamadım, üzerine pudra şekeri serpip servis edicem, bir kısmını çeşit olması için sizde benim gibi yapabilirsiniz :)
AFİYET OLSUUN =)