14 Kasım 2014 Cuma

KABAKLI YUMUŞ BÖREK


Çok pratik ! Cok hafif ! Çok lezzetli !



Yufka                3 adet
Kabak               4 adet
Dereotu             yarım demet
Zeytinyağ           yarım çay bardağı
Yoğurt              3 çorba kaşığı
Beyaz peynir     50 gr



Dere otu, kabak, beyaz peyniri bir kaba alın ve pul biber ekleyerek karıstırın.





İç harcımı hazırlayıp kenarda bekletirken yufkaları hazırlayalım.
Yufkaların üzerine sürmek için yoğurt ve zeytinyağını cırpın.

Önce ilk yufkayı tezgaha serin ve yoğurt- zeytinya karısımını üzerine sürün. Sürdükten sonra ikinci yufkayı üzerine yerleştirip karışımı tekrar üzerine sürün ve üçüncü yufkayıda üzerine yerlestirip karışımı üzerine sürün.




Hazırlanan yufkaları 16 eşit parçaya kesip iç karcını fotograftaki gibi parcaların basına yerlestirin. Koyduğunuz iç harç bir corba kasıgından daha az olsun.



Simdi böreğimizi sarmaya başlayabiliriz =)






Börekleri videodaki gibi sardıktan sonra tepsiye dizin ve yumurta sarılarını üzerine sürüp fırına verebilirsiniz :)


AFİYET OLSUUN :)