23 Aralık 2014 Salı

YOĞURTLU KÖZ PATLICAN SALATASI


4 adet iri ve çekirdeksiz patlıcan
3 diş sarımsak
50 gr tereyağ
bir tatlı kaşığı pul biber
ortaboy yoğurt

****
Evet patlıcan közlemek çok zahmetli bir iştir; fakat her tarifin olduğu gibi bununda püf noktaları ve pratik yolları var. Pu pratik yolları öğrenmek için üst satırdaki ''patlıcan közlemek '' yazısının üstüne tıklamanız yeterli :))
Yinede patlıcan közlemek istemiyorum derseniz, marketten aldığınız bır kavanoz köz patlıcanı ıyıce yıkayıp süzdürerek kullanabilirsiniz.


İlk olarak patlıcanları közleyip bir süzgec yardımıyla süzdürüyoruz.
Tereyağini küçük bir tavada eritip pul biberleri kavuruyoruz.
Sarımsakları once ezip sonra minik minik doğrayıp yoğurla karıstırıyoruz. Çatal ile karıştırırsanız daha güzel bir kıvam elde edersiniz.
Yoğurt ve patlıcanları birlestirip tuz kara biber ilave ederek yavaşça karıştırıyoruz. Servis kabına aldığımız Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatamızın üzerine tereyagını gezdiriyoruz.

not: TEREYAĞINI ÜZERİNE DÖKMEZSENİZ HARİKA BİR DİET SALATAYA DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ :)



AFİYET OLSUUN :)))