Merhaba :) benim gibi cayın yanında tuzlu yemesini sevenlerin müptelası olucak bir tarif!
Yerken ağızınızda dağılan, peynirin yumusaklığı, derinden gelen dereotu lezzeti...
Tereyağ 125gr
Sıvı yağ 1 çay bardağı
Yoğurt yarım çay bardağı
Yumurta akı 2 adet ( sarısını bır kapta bekletin)
Şeker- Tuz 1 tatlı kaşığı
Kabartma tozu 1 paket
Peynir 150 gr
Yarım demete dereotu
Malzemeleri peynir ve dereotu dışında videodaki gibi sırayla yoğurma kabına ekleyin.
Hamuru iyice yoğurun ve 15 dk nemli bezle örterek bekletin.
Beklettikten sonra peynir ve
dereotunu ekleyip yoğurun.
İki elinizin yardımıyla yayvan bir şekil verin ve tepsiye dizin
Hamurunuzun kenarlarına çatal yardımıyla şekil verebilirsiniz.
Fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta sarısını hamurlarınızın üzerine sürün.
Tamamına yumurta sarısı sürülmüş hamurlarınızın üzerine susam serpin ve ısıtılmıs 180 derecelik fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN =))