23 Aralık 2014 Salı

DEREOTLU TUZLU KURABİYE

Merhaba :)   benim gibi cayın yanında tuzlu yemesini sevenlerin  müptelası olucak bir tarif!
Yerken ağızınızda dağılan, peynirin yumusaklığı, derinden gelen dereotu lezzeti...




Tereyağ                          125gr
Sıvı yağ                          1 çay bardağı
Yoğurt                            yarım çay bardağı
Yumurta akı                    2 adet ( sarısını bır kapta bekletin)
Şeker- Tuz                      1 tatlı kaşığı
Kabartma tozu                 1 paket
Peynir                              150 gr
Yarım demete dereotu


Malzemeleri peynir ve dereotu dışında videodaki gibi sırayla yoğurma kabına ekleyin.
 Hamuru iyice yoğurun ve 15 dk nemli bezle örterek bekletin.




Beklettikten sonra peynir ve
 dereotunu ekleyip yoğurun.


İki elinizin yardımıyla yayvan bir şekil verin ve tepsiye dizin


Hamurunuzun kenarlarına çatal yardımıyla şekil verebilirsiniz.


Fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta sarısını hamurlarınızın üzerine sürün.
Tamamına yumurta sarısı sürülmüş hamurlarınızın üzerine susam serpin ve ısıtılmıs 180 derecelik fırına verin.


Üzeri kızarana kadar pişirin.


AFİYET OLSUN =))