16 Ekim 2014 Perşembe

Patlıcan Sefası


Bostan Patlıcan 4 adet
Kuşbaşı Et 250 gr
Domates 3 adet
Sivri Biber 3 adet
Sarımsak 4 diş
Arpacık Soğan 1 su bardağı
Kuru İncir 2 adet


Uzunlamasına ikiye böldüğünüz patlıcanları kızgın yağda teker teker kızartın ve havlu  peçetenin üzerine bırakın. Etleri tuz, karabiber, zeytinyağnda harmanlayın.
Sarımsaklar ve biberleri halka halka dograyın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Az zeytinyağında etleri kavurup üzerine biberleri ve arpacık soğanları
ilave edip kavurun ve küçük küçük dogradığınız incirleri ilave edin. Sırasıyla halka halka kestiğiniz sarımsakları  ve domesleri tencereye ilave edin ve suyunu çekene kadar
pişirin. Tuzunu Karabiberini ayarlayın. Yağını çeken patlıcanların içlerini çatalla ezip karışımı paylaştırın. Borcama patlıcanları dizip üzerlerine salçalı suyu dökün.
Üzerini folyoyla kapatıp 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin. Fırından cıkarttığınız yemeğinizi 10 dk dinlendirin ve servise hazır.