16 Ekim 2014 Perşembe

Fırında Etli Güveç



Kuşbaşı et 250 gr
Soğan 1 adet
Patlıcan 5 adet
Domates 5 adet
Sivri Biber 3 adet
sarımsak 5 diş
Taze Kekik 4 dal

Alaca soyulup küp küp kesilmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin. Kuşbaşı etleri tuz karabiber, zenytinyağ karışımında bekletin.
Soğanları piyazlık, domatesler ve biberler küp küp doğrayın. Güvecin en altına (dilerseniz borcam) tek kat domates yerleştirin.
Üzerine kuşbaşı etleri yerleştirin. Üzerine soğanları,biberleri, patlıcanları ve domatesleri karıştırarak ekleyin.
Bir çorba kaşığı erimiş tereyağını üzerınde gezdirip folyo ile üzerini kapatın. 170 derecede 2 saat pişirin.
Pişmesine son 10 dk folyoyu çıkartın. Fırından aldıktan sonra taze kekik yapraklarını serpin ve yemeğiniz servise hazır.